Katica Kiadó

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap A matricás füzet

A matricás füzet

E-mail Nyomtatás

Katica Angol I.
Matricás-színezős szótanuló gyerekeknek

A kiadvány 20 oldalán több mint 40 szót gyakoroltat, amelyek az angolul tanuló gyerekek alapszókincséhez tartoznak. A feladatok változatossága lehetővé teszi, hogy a gyerekek szórakozva tanuljanak.
A füzetben található feladatok:

1. A középen található színes matricákat kell a megfelelő helyre beragasztani és a mellettük található angol szavakba kell beírni a hiányzó betűket. 

2. Össze kell kötni a képeket és a hozzájuk tartozó angol szót.


3. A kép mellett található angol szó betűit kell kiszínezni.


4. A feladatokban szereplő angol szavakat kell lemásolni a vonalra és meg kell adni magyar megfelelőjüket.


A szótanuló matricás füzet hasznos gyakorlókönyv mindenkinek, aki szeretné játékos formában megtanulni és gyakorolni a legfontosabb angol alapszavak helyesírását, jelentését.

Összesen 43 szót gyakoroltat a munkafüzet játékos és változatos feladatok kíséretében. Azoknál a feladatoknál, ahol az adott szót annak hiányzó betűivel kell kiegészíteni, a gyerekek nem csak memóriájukat fejlesztik, hanem ezzel egy időben íráskészségüket és helyesírásukat is fejlesztik. Az angol szavak alatt megtalálhatóak azok magyar megfelelői  is, ezzel  még hatékonyabbá téve a tanulási (memorizálási) folyamatot. A matricák megkeresése és megfelelő helyre való ragasztása közben ismét alkalom nyílik a szavak gyakorlására.

A feladatokat jelző ceruza ábrája a legfiatalabb nyelvtanulók számára is egyértelműen mutatja, hogy mit kell csinálni (színezni, hiányzó betűket beírni, szavakat a képekkel összehúzni), mindez önálló munkát tesz lehetővé, felnőtt segítsége nélkül.

A kiadvány esztétikai szempontból is igényes: könnyen átlátható felépítése, a képes anyag nagysága vizuálisan is segíti a szavak memorizálását;  a Kovács Krisztián által alkotott  kedves ábrák  még a legkisebbeket is motiválhatják a nyelvtanulás terén.

Nagyon hasznos, hogy a füzet végén saját szótárukat is megírhatják a gyerekek, mindezzel fejlesztve memóriájukat és íráskészségüket is.
A gyakorlókönyvet kiegészíti a benne megjelenő szavak kiejtését bemutató internetes hanganyag is, ami ingyen letölthető innen.
A matricáskönyvben ugyanazokkal a szavakkal találkozhatunk, mint a Szódominóban. A jelenleg már kapható Katica Angol I. a Szódominó I. csomagban található szavakat gyakorolja.

style="border:#CCC solid 1px"